top of page

Οι Δράσεις

Φεστιβάλ Σχολείων 2017 – Τρίκαλα

Τρίκαλα 18 Μαρτίου 2017, 6.00μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου

Τρικκαίων.Παίρνουν μέρος 180 μαθητές, 11 σχολεία από Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, 21 θεατροπαιδαγωγοί-εκπαιδευτικοί. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 500 άτομα, γονείς, εκπαιδευτικοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ά.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ των Τρικάλων στις 18 Μαρτίου 2017

Το 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το Γυμνάσιο Νίκαιας Λάρισας, το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, το 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, το 14ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου Τρικάλων, το Γυμνάσιο Πύλης Τρικάλων, το Γενικό Λύκειο Βαλτινού Τρικάλων, τα Εκπαιδευτήρια Τρικάλων «Αθηνά»

με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Δήμητρα Αγγέλου, Αγγελική Βόγια, Ζωή Δεληζώνα, Βίκυ Ιακωβάκη, Αλεξάνδρα Καλλιμάνη, Βικτωρία Κανάκη, Γεωργία Καραγιάννη, Αχιλλέας Κουτελίδας, Μαρία Μαλέτσικα, Κωνσταντία Μπαζή, Ευδοκία Μπουμπουγιατζή, Μελανία Παναγιωτίδου, Νάντια Παπαδοπούλου, Στέλλα Σιώμου, Ελένη Τσιώλη, Μαρία Φωτιάδου.

Υποστήριξη σχολείων – σκηνοθεσία: Αντονέλλα Χήρα

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Καρανίκας

Γενικός Συντονισμός: Αντονέλλα Χήρα, Χριστίνα Κρίθαρη

Συνεργαζόμενος Θεατροπαιδαγωγός: Αγλαΐα Νάκα

Υποστήριξη ελληνικής νοηματικής γλώσσας: Μαρίνα Ντάσκα

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων – Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»

Σχόλια για την εκδήλωση

“Το 8ο Γ/σιο Ξάνθης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους υπεύθυνους συντελεστές του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και όσους προσπάθησαν για να υλοποιηθεί η θεατρική σχολική παράσταση «Μονόλογοι από το Αιγαίο» που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 19/03/2017. Η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές και συνοδοί της αποστολής της θεατρικής ομάδας ήταν ανεκτίμητη, καθώς και η προβολή των αξιών και ιδανικών που παρουσιάστηκαν μέσα από τις μαθητικές σχολικές συμμετοχές.

Γκαγκαλίδης Δημήτριος,

Δ/ντής 8ου Γυμνασίου Ξάνθης

“….Ήταν εμπειρία ζωής, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που δέχονται προσκλήσεις από σχολεία της Ξάνθης για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία …

Λία Δαμιανάκη,

εκπαιδευτικός

“…Εύχομαι να καθιερώσουμε αυτού του τύπου τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων. Ήταν τόσο συγκινητικά τα παιδιά μας την Κυριακή!..

Γεωργία Τέντα,

Mουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Αναζήτηση μέσω Tags
No tags yet.
Πρόσφατα
Αρχείο

Μονόλογοι στο Αιγαίο.  Powerd by Vasilis Economou 

bottom of page