top of page

Η ομάδα μας

"Κι αν ήσουν εσύ;"
 

Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης

στα ανθρώπινα δικαιώματα

και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες,

τεχνικές θεάτρου

και εκπαιδευτικού δράματος.

Anchor 1

Νίκος Γκόβας

Συντονιστής Προγράμματος

Ο Νίκος Γκόβας σπούδασε μαθηματικά, θέατρο και παιδαγωγικά στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στην Αυστραλία. Ως Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής (1998-2014) αναπτύσσει τοπικά πολιτιστικά δίκτυα με έμφαση το θέατρο, τα οπτικοακουστικά (φωτογραφία-κινηματογράφος), τη λογοτεχνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. Ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού «Εκπαίδευση & Θέατρο», μέλος της Διεθνούς Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Research in Drama Education (RiDE) (2011-2017) και ιδρυτής και πρόεδρος (1998-2008) της επιστημονικής ένωσης «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση».  Έχει γράψει, συγγράψει ή επιμεληθεί πολλά βιβλία και άρθρα για το θέατρο και την εκπαίδευση. Εκπαιδευτής ενηλίκων με μεγάλη εμπειρία στην εμψύχωση ομάδων.

Νάσια Χολέβα

Σύμβουλος & συντονίστρια επιμορφωτικών δράσεων

Η Νάσια Χολέβα είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. & κατέχει ΜΑ στην Εφαρμοσμένο Θέατρο (Θέατρο-Εκπαίδευση-Κοινωνική Παρέμβαση). Δουλεύει με ομάδες με διαφορετικές ηλικιακές, μαθησιακές, σωματικές & άλλες ιδιαιτερότητες, στην τυπική και τη μη τυπική εκπαίδευση, και επιμορφώνει εκπαιδευτικούς στη χρήση του θεάτρου στη διδασκαλία.Έχει συγγράψει σε ατομικές και συλλογικές εκδόσεις εκπαιδευτικό υλικό που προέκυψε από την υλοποίηση προγραμμάτων, στα οποία συμμετείχε στο σχεδιασμό ή/και την υλοποίηση: Εσύ όπως κι Εγώ & YouthDOCs (Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση), Στείλε το φίλο μου σχολείο: υπόθεση Ρουάντα (ActionAid Hellas), ΣΥΜΒΙΩΣΗ (UNHCR Greece). Συμμετείχε σε ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΙΕΠ για τη δημιουργία ΑΠΣ για το Νέο Σχολείο (τέχνες και πολιτισμός).  Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομάδες εργασίας του Δικτύου (Δ.Σ., διεθνείς σχέσεις, ομάδα προγραμμάτων, ‘εκπαίδευση & θέατρο’ κ.α.). Το 2015 δημιούργησε το «κι αν ήσουν εσύ;» σε συνεργασία με το Νίκο Γκόβα, και σήμερα διατελεί επιμορφώτρια, Σύμβουλος του προγράμματος & Συντονίστρια Επιμορφωτικών του Δράσεων.

Γιάννα Παπαδοπούλου

Γενική Διαχείριση

Η Γιάννα Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακό τίτλο Ταυτότητες &  Διαπολιτισμική Επικοινωνία στη Μεσόγειο από το Πανεπιστήμιο της Νίκαιας (Sophia Antipolis). Την τελευταία δεκαετία έχει εργαστεί στον συντονισμό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ & κινηματογράφου στην Ελλάδα και τη Γαλλία και σε πολιτιστικούς οργανισμούς που είχαν ως αντικείμενο τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την μουσική, το θέατρο, την παραγωγή ντοκιμαντέρ. Από το 2010 είναι μέλος της ακτιβιστικής ομάδας Θεάτρου του Καταπιεσμένου και έχει παρακολουθήσει αρκετά σχετικά εργαστήρια. Από το 2016 έχει αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τζένη Καραβίτη

Περιφερειακή Διαχείριση Βόρειας Ελλάδας

Σόνια Μολογούση

Περιφερειακή Διαχείριση Νότιας Ελλάδας & Νησιών Αιγαίου

Η Σόνια Μολογούση είναι θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και του University of Warwick της Μ. Βρετανίας, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στο Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί εθελοντικά με ομάδες παιδιών και νέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (2011-2014). Ως θεατροπαιδαγωγός εργάζεται σε δήμους και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 2008 έως σήμερα, ενώ έχει επίσης εμψυχώσει εργαστήρια παιδιών, εφήβων και εκπαιδευτικών σε συνεργασία με Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το British Council. Από το 2015 συμμετέχει ως επιμορφώτρια στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο Γιώργος Μπεκιάρης είναι δάσκαλος και θεατρολόγος. Εμψυχώνει ομάδες θεατρικού παιχνιδιού μαθητών δημοτικού και εφήβων. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις εναλλακτικές χρήσεις της σκιάς στο θέατρο κι έχει σκηνοθετήσει τη θεατρική παράσταση της ομάδας ΠΑιΘέΑ, της οποίας είναι μέλος, «Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων..». Στο πλαίσιο της ίδια ομάδας συμμετείχε στη δημιουργία του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος για μαθητές «349’ ακόμα…» με τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και του Θεάτρου Φόρουμ σε σχέση με το σχολικό εκφοβισμό. Έχει πάρει μέρος στη συγγραφή Προγραμμάτων Σπουδών και του Οδηγών Εκπαιδευτικού για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην υποχρεωτική εκπαίδευση και για το μάθημα Θεατρικό Παιχνίδι & Δραματοποίηση κειμένων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία.  Συμμετέχει από το 2015 στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» ως συντονιστής και επιμορφωτής σεμιναρίων.

Περιφερειακή Διαχείριση Δυτικής Ελλάδας & Νησιών Ιονίου

Γιώργος Μπεκιάρης

Αφροδίτη Ρίζου

Περιφερειακή Διαχείριση Βόρειας Ελλάδας

Η Τζένη Καραβίτη είναι φιλόλογος και θεατροπαιδαγωγός,  με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο  University of Essex και στο Royal Holloway University of London. Ιδρυτικό μέλος του «Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση»,  έχει συμβάλει στη ζωή της ένωσης ως  μέλος  και πρόεδρος του Δ.Σ, ιδρυτικό μέλος και συντονίστρια του Γραφείου Β. Ελλάδας και υπεύθυνη ποικίλων δράσεων. Είναι  μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «εκπαίδευση και θέατρο». Συμμετείχε στην Ομάδα Εκπόνησης  Προγραμμάτων Σπουδών του ΙΕΠ για τα Καλλιτεχνικά  Γυμνάσια.  Είναι  μέλος της Ομάδας Δημιουργικής  Έκφρασης, η οποία δημιούργησε εθελοντικά  και προσέφερε το ψηφιακό υλικό «Πολύτροπη Γλώσσα» στο  ΚΕΓ. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον σχεδιασμό  και την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων του Δικτύου, συμμετέχει από το 2015 στο «κι αν ήσουν εσύ;» ως συντονίστρια δράσεων, εμψυχώτρια μαθητικών ομάδων και επιμορφώτρια ενηλίκων.

Η Αφροδίτη Ρίζου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.  Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο τμήμα στις Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση «Κοινωνία, Εκπαίδευση και Παιδαγωγική». Η μεταπτυχιακή της εργασία ερευνούσε τη σχέση της Παιδαγωγικής του Καταπιεζόμενου με το Θέατρο του Καταπιεζόμενου. Για τέσσερα χρόνια δίδαξε την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα σε μετανάστες στο Σχολείο Αλληλεγγύης Οδυσσέας και υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας του Σχολείου. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την διαπολιτισμικότητα, τη λογοτεχνία, την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα, την Παιδαγωγική του Θεάτρου. Είναι μέλος του «Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» και συμμετέχει ως εμψυχώτρια και συντονίστρια δράσεων στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;».

Χριστίνα Κρίθαρη

Περιφερειακή Διαχείριση Κεντρικής Ελλάδας

Η Χριστίνα Κρίθαρη είναι θεατρολόγος,  απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Έχει φοιτήσει επίσης στο Charles de Gaulle Lille3 της Γαλλίας και άσκησε την πρακτική της άσκηση στο Teatro della Limonaia  της Φλωρεντίας. Στην πτυχιακή της εργασία εργάστηκε πάνω στο Θέατρο του Καταπιεσμένου στο χώρο της απεξάρτησης. Εργάστηκε ως θεατροπαιδαγωγός σε  προγράμματα όπως «Διαφυγές», «Εσύ όπως κι εγώ». Εργάζεται σε δημοτικά σχολεία με αντικείμενο το μάθημα της θεατρικής αγωγής. Είναι συνεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων όπου εργάζεται ως εμψυχώτρια ομάδων παιδιών και ενηλίκων, ως βοηθός σκηνοθέτη σε επαγγελματικές παραστάσεις και ως σκηνοθέτης στην Πειραματική σκηνή.  Είναι  μέλος του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και εκπαιδευμένη επιμορφώτρια του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση.

Χριστίνα-Μαρία Αμανατιάδου Τοπικός Συνεργάτης Θεσσαλονίκης

 

Αλίκη Ατσαλάκη Τοπικός Συνεργάτης Ηρακλείου

 

Νικολέττα Δημοπούλου βοηθός Περιφερειακός Διαχειριστής Νοτ. Ελλάδας & Αιγαίου

 

Φωτεινή Δημουλή Τοπικός Συνεργάτης Κέρκυρας

 

Ευγενία Ζάγουρα Τοπικός Συνεργάτης Κέρκυρας

 

Πηνελόπη Καζακώνη Τοπικός Συνεργάτης Αρκαδίας

 

Δημήτρης Κονετάς Τοπικός Συνεργάτης Ιωαννίνων

 

Ελπίδα Κομιανού Τοπικός Συνεργάτης Αργολίδας

Αχιλλέας Κουτελίδας Τοπικός Συνεργάτης Τρικάλων

 

Χριστόδουλος Κωτσίνας  Τοπικός Συνεργάτης Θεσπρωτίας

 

Θάλεια Λαμπρινού Τοπικός Συνεργάτης Λακωνίας

 

Ειρήνη Μαρνά Τοπικός Συνεργάτης Δράμας

 

Ασημένια Μισιρλή Τοπικός Συνεργάτης Φωκίδας

 

Αγλαΐα Νάκα Τοπικός Συνεργάτης Λάρισας

 

Λουίζα Νικολάου Τοπικός Συνεργάτης Αττικής

Άρτεμη Παπακωνσταντινοπούλου Τοπικός Συνεργάτης Αιγιαλείας & Βοηθός Περιφερειακής Διαχειριστής Δυτ Ελλάδας & Ιονίου

 

Διονύσης Παύλου Τοπικός Συνεργάτης Λέσβου
 

Χρήστος Ραχιώτης Τοπικός Συνεργάτης Χανίων

Όλγα Ορφανίδου Τοπικός Συνεργάτης Λέσβου

 

Δήμητρα Τζανετάκη Τοπικός Συνεργάτης Μεσσηνίας

 

Γεωργία Τζήλου Τοπικός Συνεργάτης Μεσσηνίας

 

Αντιγόνη Τσαρμποπούλου Βοηθός Περιφερειακός Διαχειριστής Βορ. Ελλάδας

 

Αντονέλλα Χήρα Τοπικός Συνεργάτης Καρδίτσας & Βοηθός Περιφερειακός Διαχειριστής Κεντ. Ελλάδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

Τοπικοί συνεργάτες

Μαρτίνα Γκομέζ

Γραμματεία/Πληροφορίες

Η Μαρτίνα Γκόμεζ είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων. Έχει ολοκληρώσει το πρώτο έτος σπουδών Προγράμματος του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης , στην Υποκριτική Τέχνη θεάτρου και Κινηματογράφου και έχει εργασθεί σε ταινίες μεγάλου μήκους ως βοηθητική ηθοποιός. Εργάστηκε ως μέλος ομάδας δημιουργικού (layout) και φωτορεπορτάζ, της τοπικής εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ», ενώ έχει υπάρξει σε θέσεις εργασίας που αφορούσαν την γραμματειακή υποστήριξη και την επικοινωνία με κοινό. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού, σεμινάρια επιμόρφωσης πληροφορικής και φωτογραφίας. Από το 2016 εργάζεται στην Γραμματειακή Υποστήριξη του Προγράμματος ευαισθητοποίησης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ενημέρωσης σε θέματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Ελένη Κρητικού

Σύμβουλος αξιολόγησης Προγράμματος

Η Ελένη Κρητικού έχει σπουδάσει Χημεία και έχει διδακτορικό στη Χημεία/Βιοχημεία. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση από το 1985. Το 2003-2011 ήταν Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής και από το 2013 έως σήμερα είναι Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας. Έχει εμπειρία στη διεξαγωγή έρευνας στο πεδίο της Χημείας και της ΠΕ και στη διοργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων ΠΕ και Φυσικών Επιστημών για εκπαιδευτικούς. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Arion, Comenius και τo 2014-16 ανέλαβε την αξιολόγηση του προγράμματος Erasmus+/KA2 “YouthDOCs”. Από τον Απρίλιο του 2017 έχει αναλάβει την εσωτερική αξιολόγηση του προγράμματος «Κι Αν Ήσουν Εσύ;».

© 2017 "κι αν ήσουν εσύ;"

Powerd by Vassilis Economou

 

Πανελλήνιο Δίκτυο

για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 

Ευμολπιδών 41, Θέατρο 104, Γκάζι, 11854, Αθήνα 

2106541600 / info@theatroedu.gr

  • White Facebook Icon
  • Facebook - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

bottom of page